Право на участие

В Postbank Business Run може да участва всеки отбор съставен от 4 служители на фирма, функционираща на територията на България или чужбина. Участниците в отбора трябва да имат трудов договор с фирмата. Ако възникнат спорове/оплаквания относно служителите на фирмата (участниците в отбора), организаторите от Бегач имат правото да изискат трудово-правна информация от фирмата или да дисквалифицират отбора.

Отборите са смесени (мъже и жени), както е и работната среда. По традиция Пощенска банка дава специална награда на първия отбор, съставен изцяло от жени.

 

Как да стигнете до старта, паркинг

Моля, елате ПОНЕ ЧАС ПО-РАНО. Препоръчваме да дойдете с метро. Може да пристигнете и с кола, като трябва да паркирате извън трасето София, защото паркинга на стадион „Васил Левски“ ще бъде затворен. Ако искате да ползвате гардероб, ще ви бъде предоствен до стартовата зона.

Състезателни номера

За да се брои вашето участие, е необходимо да сте регистрирани, да се съгласите с общите условия и да имате стартов (състезателен) номер, закачен на гърдите или корема ви (върху дрехите) от старта до финала на състезанието. Ще ви дадем номер, както и безопасни игли, с които да го закачите. Не може да носите повече от 1 номер. Не може да бягате заедно със съотборник. Отбори, чиито състезатели не носят стартовите си номера, или се движат заедно, ще бъдат автоматично дисквалифицирани.

При получаване на стартовия номер ще подпишете декларация, че сте съгласни с условията на състезанието и че ни освобождавате от отговорност по време на събитието.

Старт, финал, правила по трасето, обиколки и времеизмерване с чип

Стартът е точно в 09:30 (за първото звено от щафетата).

Всеки състезател трябва да направи 4 обиколки по 1 км преди да предаде щафетата на съотборник.

Всички състезателни номера имат номер на отбора и буква, която показва реда на поста – 101А – първи състезател, 101B – втори, 101C – трети, 101D – четвърти. Реда на записване в сайта е и реда, в който състезателите трябва да стартират и реда, в който ще се появят с времена в крайното класиране.

Щафетата е оборудвана с чип, който ще отчете вашето нето време от момента, в който първия състезател от отбор премине през арката на старта до момента, в който последния състезател от щафетата приключи 4-та си обиколка. Състезателите не трябва да запасват, не прегъват или хвърлят щафетата при предаване.

Забранява се на състезатели без щафети да бягат със свои съотборници по време на състезанието.

Времеизмерването е електронно и вашето време във финалното класиране е чисто (нето), т.е. не се отчита от официалния старт, а от момента, в който ВИЕ минете през арката и докато вашият отбор не завърши. Участник, който стартира по-напред от вас няма времево предимство.

Специални изисквания за отборите и предаване на щафетата

Само състезател №1 от отбор трябва да бъде стартовата зона в 09:30 часа със щафета в ръка. Всички останали трябва да го чакат на мястото за предаване на щафетата за неговия отбор, маркирано с  лого на оградата на фирмения бокс. 

Предаването на щафетата се извършва на ул. Гурко след арката. Мястото на вашият отбор ще бъде маркирано с  лого на оградата на фирмения бокс..

Антените, поставени при арката са чувствителни и могат да засекат щафетата, ако сте в близост до тях. Това може да доведе до дисквалификация на отбора ви. След финала не минавайте със щафетата при магнитните ленти.

Церемонията по награждаването на първите 3 отбора е от 12:10 часа.

Подкрепления, лекари и вода

По трасето на състезанието няма да има вода.

На паркинга при стартовата арка ще има подкрепителен пункт, на който ще предлагаме вода, изотонични напитки и плодове.

До старта ще бъде и лекарския екип. Обърнете се към организаторите или към тях в случай, че не се чувствате добре.

Гардероб

Ще предложим гардероб на всички участници. НЕ ОТГОВАРЯМЕ ЗА ИЗГУБЕНИ ИЛИ ОТКРАДНАТИ ВЕЩИ. НЕ ОСТАВЯЙТЕ ЦЕННИ ПРЕДМЕТИ КАТО ТЕЛЕФОНИ, ПАРИ ИЛИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ НА ГАРДЕРОБ.

WC

На 50 метра за ГОЛЯМАТА шатра ще има химически тоалетни.

Безопасност

Маршрутът ще е маркиран и на всеки завой ще има доброволци, които да ви напътстват, но обърнете внимание, че зоната около трасето няма да е напълно затворена само за участниците на състезанието. Там ще има други хора, деца, детски колички и кучета. Пазете чисто и изхвърляйте боклуците си в кошовете или ги вземете със вас.

Title partner

Main Partner

Event partners